پرشین کال .نت: حالا که سامسونگ رسماً گلکسی اس 3 را معرفی کرد نوبت به آن رسیده است تا نگاهی دقیق تر به مشخصات این گوشی قدرتمند داشته باشیم و نوآوری ها و ویژگی های منحصر به فرد آن را با هم بررسی کنیم.
در کل می توان گفت که ظاهر و مشخصات فنی این گوشی را به لطف تصاویر و اطلاعات درز کرده می دانستیم اما فراتر از این مشخصات باید به ویژگی های این کهکشانی نگاه دقیق تری داشته باشیم.
طراحی
حال که قرار است هزینه زیادی برای یکی از بهترین گوشی های هوشمند دنیا متحمل شوید خوب است که طراحی آن نیز یکی از بهترین ها باشد. از نظر مواد به کار گرفته شده باز هم خبری از فلز و آلومینیم نیست و سامسونگ برای حفظ سبکی دستگاه از شیشه و پلاستیک استفاده کرده است و در این زمینه چیز جدیدی مانند سرامیک یا فلز مایعی که پیش از این انتظار می رفت درکار نیست.
از نظر زیبایی و شکل ظاهری می توان این امر را کاملاً سلیقه ای دانست اما اگر سلیقه مرا بخواهید به شخصه Galaxy S II را ترجیح می دهم.
اچ تی سی در One X از پلی کربنات به صورت Unibody استفاده کرده و با لیزر سوراخ های بسیار ریز و هنرمندانه ای در آن حفر کرده و به نظر من در سری گوشی های خودش سنت شکنی کرده حال اینکه گلکسی اس 3 در جلو طراحی شبیه به Galaxy S II اما کمی گردتر و با گوشه های خمیده را به کار گرفته است و پشت دستگاه نیز مانند بسیاری از سری های پایین جدولی گلکسی ساخته شده است. یکی از مزایای براق و شیشه ای ساختن پشت گوشی این است که چرکی و کثیفی بر روی آن نمی ماند اما یک مشکل بزرگ آن برجای ماندن بسیار زیاد اثر انگشت است که تنها با دقایقی کار کردن مشهود است.
سامسونگ نیز مانند اچ تی سی قرار دادن دکمه های سخت افزای را به دکمه های روی صفحه ترجیح داده است اما به جای سه دکمه پیش فرض Home، Back و Multitasking در اندروید 4 دکمه Menu را جایگزین Multitasking کرده است؛ این تصمیم شاید در ابتدا با برنامه های موجود جالب تر به نظر بیاید اما کم کم برنامه ها دکمه منو را در خود محیط کاربریشان می گنجانند و آنجاست که شاید گلکسی اس 3 در مقابل گوشی های اندرویدی 4 جدید کمی قدیمی به نظر برسد.
یک تصمیم نسبتاً عجیب دیگر سامسونگ تولید کهکشانی جدید در رنگهای سفید و سورمه ای است؛ همانطور که می دانید بسیاری کاربران رنگ مشکی را به دیگر رنگها ترجیح می دهند هر چند که به نظر من رنگهای مناسبی برای این گوشی انتخاب شده است.
یکی از نکات مثبت طراحی در Galaxy S III باریک بودن Bezel یا همان جداره بلااستفاده دو طرف صفحه نمایش است که به نظر می رسد گوشی از نهایت فضای موجود برای نشان دادن تصاویر استفاده می کند.
همچنین وزن دستگاه 133 گرم و ضخامت آن تنها 8.6 میلی متر است که هر چند دستگاههای سبک تر و باریک تری هم وجود دارد اما اختلاف کاملاً قابل چشم پوشی است.
صفحه نمایش
اگر یادتان باشد یکی از دلایلی که باعث شد سری گلکسی تمامی رقبا را کنار بزند صفحه نمایش های خارق العاده Super AMOLED بود که در گلکسی اس 2 نقطه ضعف PenTile بودن آن رفع شده و کلمه Plus به آن اضافه شده بود.
در معرفی رسمی تنها به صفحه نمایش 4.8 اینچی Super AMOLED HD اشاره شد و واژه Plus در آن دیده نشد. بررسی های موجود نشان می دهد که متاسفانه این گوشی مانند Galaxy S II، HTC One S، Droid RAZR و Galaxy Nexus از PenTile استفاده می کند؛ به این معنی که زیرپیکسل ها در این صفحه نمایش بین پیکسل ها تقسیم شده اند و نهایتاً این امر منجر به پایین آمدن PPi یا پتراکم پیکسلی عملی گوشی می شود هرچند که به علت وضوح بالای 1280 در 720 پیکسل این امر آنچنان که در Galaxy S و S8500 Wave آزار دهنده بود مشهود نیست.
من به شخصه انتظار نداشتم سامسونگ در گوشی Flagship خود از PenTile استفاده کند و حتی انتظار یک پنل جدید با ویژگی های بهتری را داشتم. البته نمی توان انکار کرد که از نظر کنتراست و کیفیت تصاویر این صفحه نمایش بسیار خارق العاده است و شاید تنها رقیبش صفحه نمایش SLCD2 در One X باشد.
در یک مقایسه کوتاه باید بگویم که صفحه نمایش One X دارای تراکم پیکسلی بیشتر و رنگ های طبیعی تری است اما صفحه نمایش Galaxy S III کنتراست بهتری دارد و برای تماشای فیلم ها جذاب تر است.
خبر خوب دیگر این که صفحه نمایش این گوشی نیز از Gorilla Glass 2 پوشیده شده است و نگرانی کمتری از بابت خراشیده شدن آن خواهید داشت. بازتاب نور نیز از سطح آن نسبت به کهکشانی قبلی کمتر بوده پس می توان انتظار عملکرد بهتری زیر نور آفتاب از این گوشی داشت.
پردازنده و کارایی
یکی از مهمترین عوامل در انتخاب یک اسمارت فون قدرتمند CPU، GPU و عملکرد دستگاه است. سامسونگ همانطور که پیش از این اعلام کرده بود از یک پردازنده چهارهسته ای 1.4 گیگاهرتزی با نام Exynos 4212 استفاده کرده است و GPU نیز نسخه بهبود یافته Mali 400 می باشد. اگر از آن دسته افراد هستید که به بنچمارک ها اعتقاد زیادی دارید خبر های بسیار خوشی برایتان داریم. گلکسی اس 3 در بیشتر تست هایی که تاکنون انجام شده است گوی سبقت را از رقبا دزدیده است و صدرجدول را از آن خود کرده است.
به طور مثال در تست پرطرفدار Quadrant این گوشی رقم حیرت انگیز 5640 را کسب کرده است در صورتی که HTC One X حدود 5080 را کسب کرده است و گلکسی نکسوس و گلکسی نوت به ترتیب تنها 2316 و 3531 امتیاز کسب کرده اند. البته One S نیز توانسته رقم حدود 5200 را کسب کند اما به علت پایین تر بودن وضوح صفحه و گرافیکی بدون بخشی از تست Quadrant نباید این گوشی را با دیگران مقایسه کرد.
در تست جاوا اسکریپت SunSpider نیز گلکسی اس 3 با 1479 میلی ثانیه پیشتاز است و One S با 1708 و One X با 1757 در رده های دوم و سوم هستند. (عدد کمتر نشانگر عملکرد بهتر است) شایان ذکر است iPhone 4S رقم 2217 میلی ثانیه را در اختیار دارد.
می توانیم بگوییم تا اینجا علیرغم پیشتازی Galaxy S III اختلاف آنقدر مشهود نیست اما در تست مرورگر دیگر یعنی BrowserMark گلکسی اس 3 بسیار بهتر عمل کرده و با امتیاز 169811 در مقابل 96803 در One X تقریباً 70 درصد بهتر عمل کرده است و به این ترتیب می توان گفت روی کاغذ مرورگر Galaxy s III سریع تر خواهد بود. آیفون 4S در این تست 88725 امتیاز کسب کرده بود.
حالا نوبت به تست گرافیکی و محک پردازنده گرافیکی بهبود یافته Mali400 می رسد. در تست GLBenchmark گلکسی اس 3 ، iPhone 4S، HTC One X و Galaxy Nexus به ترتیب ارقامی برابر با 103، 73، 63 و 28.7 فریم بر ثانیه را کسب کرده اند که مشخص می کند گلکسی اس 3 با اختلاف قابل توجهی بالاتر از رقبا صدرجدول را در اختیار دارد.
در تست بعدی اما گلکسی اس 3 پیشتازی خود را از دست داده است. در تست LinPack که قدرت پردازشی خام گوشی را اندازه می گیرد گلکسی اس 3 رقم 101.606 امتیاز، One X رقم 150.54 امتیاز و Galaxy Note رقم 95.66 امتیاز را کسب کرده اند.
در یک جمع بندی می توان گفت که از نظر پردازشی مخصوصاً برای وبگردی بهترین پردازنده در اختیار Galaxy S III قرار دارد و می توان به جرأت گفت با سریع ترین اسمارت فون دنیا البته روی کاغذ مواجهیم.
دوربین
دوربین کهکشانی سوم یک دوربین 8 مگاپیکسلی در پشت با قابلیت فیلمبرداری 1080p و دوربین جلو 1.9 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری HD است. از آنجایی که هنوز این گوشی وارد بازار نشده است نمی توان درمورد کیفیت عکس ها و فیلم های گرفته شده آن اظهار نظر کرد اما سامسونگ از نظر نرم افزاری بهینه سازی هایی را نسبت به گلکسی اس 2 در این گوشی انجام داده است.
به گفته سامسونگ اپلیکیشن دوربین در حدود یک ثانیه باز می شود و لگ یا تاخیر شاتر صفر است و شما دیگر یک لحظه به یادماندنی را از دست نخواهید داد. همچنین قابلیت Burst Mode می تواند در هر ثانیه 3.3 عکس تا 20 عکس متوالی بگیرد و در پایان عکس بهتر برای ذخیره سازی انتخاب شود. همچنین در حین فیلمبرداری هم امکان عکسبرداری وجود دارد؛ تا اینجا به نظر می رسد تمامی امکانات را در One X اچ تی سی نیز دیده بودیم با این تفاوت که One X قادر به گرفتن 4 عکس در ثانیه است اما این اختلاف به هیچ وجه محسوس نیست.
با قابلیت S Voice که بعداً در مورد آن توضیح می دهیم می توانید بگویید ” می خواهم یک عکس بگیرم” و آنگاه اپلیکیشن دوربین باز می شود و با گفتن “Cheeese” یا لبخند زدن عکس گرفته می شود. این روش جالب شاید جبرانی برای نبود کلید شاتر دوربین باشد. البته S Voice متاسفانه با زبان فارسی سازگار نیست.
یک روش دیگر باز کردن اپلیکیشن دوربین این است که در صفحه قفل یک انگشت را روی صفحه نگاه دارید و گوشی را بچرخانید تا به حالت افقی Landscape درآید؛ اپلیکیشن دوربین به صورت خودکار باز خواهد شد.
شاید جالب ترین قابلیت دوربین این گوشی تگ یا نشانه گذاری گروهی باشد؛ به این ترتیب که وقتی عکسی دسته جمعی می گیرید با استفاده از قابلیت تشخیص چهره گوشی به شما پیشنهاد می کند تا تک تک افراد موجود در عکس را نامگذاری کنید، این نامگذاری می تواند همچنین از دفترچه تلفن شما باشد. حال اگر در دفترچه تلفن شما و در گروه بندی آن به طور مثال نام “سهیل” در گروه خانواده قرار داشته باشد عکس شما در گالری در پوشه خانواده ظاهر می شود. با استفاده از قابلیت تشخیص چهره همچنین هنگام تماشای عکس ها گالری به صورت خودکار اطلاعاتی از افراد را از اکانت گوگل پلاس زیر تصویرشان نمایش می دهد.
یک قابلیت دیگر که Face Zoom یا بزرگنمایی چهره نام دارد هنگام تماشای عکسها این امکان را به شما می دهد که با لمس یک چهره آن را به صورت تمام صفحه بزرگنمایی کنید؛ هر چند که به نظر من قابلیت pinch to zoom برای بزرگنمایی بهتر است.
باتری و شارژ بی سیم
باتری در نظر گرفته شده برای گلکسی اس 3 یک باتری 2100 میلی آمپری خوشبختانه قابل تعویض توسط کاربر است. با 300 میلی آمپر توان بیشتر نسبت به One X و استفاده از صفحه نمایش Super AMOLED می توان عمر شارژ بهتری را از گلکسی اس 3 در همه زمینه ها به جز مرور وب انتظار داشت؛ چرا که مرور وب هیچگاه در صفحه های Super AMOLED مصرف شارژ پایینی نداشته است.
یک قابلیت منحصر به فرد گلکسی اس 3 شارژ بی سیم است؛ البته شارژ بی سیم بدین معنا نیست که گوشی را در هر جای اتاق قرار دهید خود به خود شروع به شارژ شدن کند. بلکه یک داک مخصوص برای شارژ آن وجود دارد که با قرار دادن گوشی روی آن گوشی شروع به شارژ می کند بدون آنکه سیمی در کار باشد یا جسم فیزیکی در پورت دستگاه قرار گیرد.
حافظه داخلی
حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای گلکسی اس 3 سه مقدار مختلف 16، 32 و 64 گیگابایتی است و از آنجایی که اسلات کارت حافظه نیز وجود دارد می توان گفت این گوشی در این زمینه نسبت به One X یک قدم جلوتر است.
همچنین اگر یادتان باشد اچ تی سی روی گوشی های سری One خود با همکاری با DropBox 25 گیگابایت فضای رایگان آنلاین ارائه می کرد اما سامسونگ بهتر عمل کرده و 50 گیگابایت فضا در اختیار کاربر می گذارد.
لوازم جانبی
گلکسی اس 3 از نظر لوازم جانبی بدون شک یکی از کاملترین هاست. از S-Pebble MP3 Player شروع می کنیم:
این دستگاه یک MP3 پلیر کوچک است که از طریق سوکت 3.5 میلی متری برای شارژ و انتقال موریک به گلکسی اس 3 متصل می شود و خود دارای 4 گیگابایت حافظه و 17 ساعت عمر شارژ در حالت پخش آهنگ است.
وسیله جانبی بعدی AllShare Cast wireless streaming dongle نام دارد که همانطور که از اسمش مشخص است یک دانگل برای ارتباط بی سیم گوشی با تلویزیون شماست. این دانگل دو سیم یکی جهت اتصال به پورت HDMI تلویزیون و دیگر برای تامین برق دارد و وقتی آنها را متصل کنید می توانید به راحتی از فاصله دور محتوای Full HD 1080p را روی تلویزیون نشان دهید.
این دانگل همچنین با استفاده از نرم افزار Polaris Office روی گوشی امکانات ویژه ای را برای کنفرانس ها فراهم می کند.
البته این لوازم جانبی شگفت انگیز احتمالاً به صورت رایگان در جعبه گلکسی وجود ندارد و برای داشتن آنها باید هزینه کنید.
فناوری Smart Stay
یکی دیگر از امکانات مورد علاقه من در گلکسی اس جدید فناوری Smart Stay است. حتماً تا کنون پیش آمده که هنگام مرور وب یا تماشای تصاویر صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار پس از زمان مشخصی تاریک یا خاموش شود و از این رو مجبور باشید چند ثانیه یک بار صفحه گوشی را لمس کنید. سامسونگ با کمک دوربین جلو این مشکل را حل کرده است؛ گلکسی اس 3 می تواند تشخیص دهد که شما چه زمانی به گوشی نگاه می کنید و در این لحظات صفحه گوشی را تاریک یا خاموش نکند. البته مطمئن نیستیم که فعال بودن دائمی دوربین جلو چه تاثیری روی شارژ باتری دارد اما امیدواریم که این تاثیر محسوس نباشد.
S Voice پاسخ سامسونگ به Siri
سیری در آیفون 4S برای تشخیص فرمانهای صوتی بسیار عالی عمل می کرد و توانست کاربران زیادی را جذب کند. حالا سامسونگ S Voice را برای گلکسی جدید عرضه کرده است که شبیه به Siri عمل می کند با این تفاوت که صدای صاحبش را می شناسد و با صدای هر کسی عمل نمی کند.
یک عملکرد جالب S Voice روشن کردن صفحه با گفتن عبارت “Hi Galaxy” یا “Hi Buddy” است. از دیگر قابلیت های این سیستم تشخیص فرمان های صوتی می توان به کنترل موزیک پلیر، Snooze کردن آلارم، باز کردن قفل صفحه ، گرفتن عکس، مسیریابی و … اشاره کرد.
S Beam برای انتقال محتوا
یک قابلیت جذاب دیگر گلکسی اس 3 تکنولوژی S Beam است که با استفاده از NFC می توانید فایل ها را بین دو گلکسی اس 3 با سرعت حدودی 1.4مگابیت بر ثانیه انتقال دهید. کافیست فایل به طور مثال ویدئوی مورد نظر را باز کنید و پشت دو گلکسی اس 3 را به هم تماس دهید تا انتقال شروع شود.
Direct Call
یک قابلیت دیگر این گوشی که با استفاده از شتابسنج صورت می گیرد این است که وقتی در حال خواندن و یا نوشتن یک پیامک شخص خاصی هستید با بالا بردن گوشی و گرفتن مقابل گوشتان گوشی به صورت خودکار با آن شخص تماس خواهد گرفت.
Pop up Play تصویر در تصویر
یک قابلیت منحصر به فرد دیگر امکان پخش ویدئو در ابعاد کمتر از یک ششم صفحه به صورت پنجره ای شناور است در حالی که همزمان مشغول کارهای دیگر با گوشیتان هستید و به طور مثال می توانید همزمان ویدئو را در زمان جواب دادن به یک پیامک مهم تماشا کنید. البته سایز این پنجره متاسفانه ثابت و غیر قابل تنظیم بوده و این امکان به ویدئو پلیر خود گوشی محدود می شود و حتی خبری از YouTube نیست.
جمع بندی
در یک جمع بندی می توان گفت Galaxy S III یکی از بهترین اسمارت فون های دنیا محسوب می شود و از قابلیت های بسیار خوبی برخوردار است. به نظر می رسد تنها رقیب جدید این گوشی HTC One X محسوب می شود که اگر می خواهید یک مقایسه عادلانه و قابل استناد بین این دو غول داشته باشید بهتر است تا 3 خرداد و عرضه رسمی Galaxy S III منتظر بمانید.
منابع: GSMArena – Engadget – TheVerge – PhoneArena – SlashGear
نظرات شما عزیزان: